Borgerforslag om klimalov er vedtaget af Folketinget

»We want a hot date - not a hot planet« og »Our future matters«- Klimatosserne på gaden i Aarhus med kreative og farverige slogans. Foto: Gustav Bech

94 stemte for og kun fire imod et beslutningsforslag, som blev fremsat på baggrund af borgerforslaget Dansk klimalov nu.

KLIMA – Et beslutningsforslag, som er fremsat på baggrund af borgerforslaget »Dansk klimalov nu« er i dag blevet vedtaget af Folketinget.

94 stemte for og kun fire imod borgerforslaget om en ny dansk klimalov. Hensigten er at implementere beslutningen gennem den klimalov, der blev indgået forlig om 6. december 2019. Denne klimalov bliver samtidigt 1. behandlet i Folketinget i dag.

»Det er en fejring af et kolossalt folkeligt mandat for klimahandling og skal pinedød være et forsinket startskud til faktisk at få klimaloven naglet fast og ikke mindst indfriet dens mål med reel og øjeblikkelig forandring af samfundet«, siger Mads Flarup Christensen, der er generalsekretær i Greenpeace Norden.

»For at indfri klimalovens mål er det nu afgørende, at forurenerne faktisk tilskyndes til omstilling, og hånden holdes under befolkningen og ikke over de store udledninger fra særligt transport og landbruget«, mener han.

»Klimaloven skal strengt taget fyldes ud fra i går, og der skal både vedtages akutte tiltag, og samtidig kommer vi som samfund nok ikke uden om sværdslag med blandt andet dele af landbruget, der endnu forsøger at frasige sig ansvar og fortælle en falsk historie om, at effektivisering af en tung kødproduktion er et anstændigt bidrag til at bekæmpe klimakrisen«, lyder det fra Mads Flarup.