Corona-virus har spredt sig til 48 minkfarme i fem kommuner

Beslutningen om at aflive de smittespredende mink udløste et stormløb mod regeringen. Men en tidligere topembedsmand, der var med til at skrive loven, mener, at beslutningen var lovlig. Foto: Anima

Smitten har bredt sig fra minkbesætninger i Hjørring og Frederikshavn Kommune til Brønderslev, Læsø og senest Jammerbugt Kommune.

48 minkfarme i fem kommuner er nu inficeret med covid-19-virus. Grafik: Fødevarestyrelsen

COVID-19 – Antallet af nordjyske minkbesætninger, der er smittet med den frygtede corona-virus er i løbet af de seneste døgn steget til 48 – syv flere end 1. oktober, da antallet af smittede besætninger var nået op på 41. Det viser nye tal fra Fødevarestyrelsens veterinære beredskab.

Samtidig har smitten spredt sig til minkfarme i nye kommuner, hvor der ikke tidligere har været konstateret virus. Forleden var covid-19 nået til Brønderslev og Læsø, og senest er to besætninger i den sydligere Jammerbugt Kommune blevet ramt af covid-19.

Den hastige smittespredning inden for de seneste uger fik torsdag i sidste uge fødevareminister Mogens Jensen til at skifte strategi, så samtlige dyr i de smittede besætninger nu bliver aflivet. Det samme gælder andre besætninger inden for en vis risikozone.

Den bebudede aflivning af over én million mink begynder i morgen onsdag 7. oktober.


COVID-19 blandt mink. Antal smittede minkfarme i Danmark 6. oktober 2020

KommuneAntal smittede minkfarme
Hjørring30
Frederikshavn14
Læsø01
Brønderslev01
Jammerbugt02
I alt48
Kilde: Fødevarestyrelsen