Mink skal alligevel ikke aflives

Mørkelægningen af minkpakken er forståelig, for pelsningen af skatteyderne er skandaløs. Vel skal minkfarmerne have kompensation for en ekspropriation. Men de 18 milliarder ligner et holdkæft-bolche til den magtfulde landbrugssektor, til banker og kreditforeninger (som får al gæld betalt) og til partiet Venstre, som truer Mette Frederiksen med rigsretssag. Foto: Anima

Der er ikke den nødvendige opbakning blandt partierne i blå blok til en hastelov om aflivning af mink. Derfor må regeringen nu droppe planerne, skriver Ritzau.

Der er nemlig ikke lovhjemmel il at slå raske mink ned uden for smittezonen i Nordjylland. Det kræver et flertal på tre fjerdedel blandt Folketingets medlemmer, og en samlet blå blok med Venstre i spidsen stemmer imod.

Vrede og glæde

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, glæder sig over, at regeringen ikke fremsætter hasteloven.

– Vi er nødt til at have en grundlæggende lovbehandling i Folketinget uden hast og jag. Vi må sikre, at de ting, vi gennemfører, er gennemtænkt, siger han til Ritzau.

– Der har været så mange forvirrende meldinger fra regeringen om denne her sag. Blandt andet at man ikke har hjemmel i loven til at gøre nogle af de ting, man allerede har gjort, siger han.

Enhedslisten mener, at indsatsen i forvejen kommer for sent.

– Jeg bliver ærligt talt vred, når jeg ser, at Venstre vil spænde ben for indsatsen mod corona i Nordjylland. Det kan have helt uoverskuelige konsekvenser, siger Peder Hvelplund, sundhedsordfører i Enhedslisten, til Ritzau.