Holland forbyder minkavl og lukker alle minkfarme

Staten er klar til at udbetale forskud på de 19 milliarder kroner et politisk forlig samlede flertal for 19. januar 2019. Foto: Anima

Det hollandske parlament vedtog i går at lukke samtlige minkfarme. Samtidig har Irland og Estland taget konkrete skridt, der bringer dem tæt på et forbud mod pelsfarme.

LANDBRUG – Siden april har 15 hollandske minkfarme været inficeret med Covid-19, og i går valgte et flertal i parlamentet at fremskynde et forbud mod landets minkfarme.

Det oplyser dyreværnsorganisationen Anima, som håber, at Danmark følger trop.

Også i Irland har den nye regering netop tilkendegivet, at den vil arbejde for et forbud mod pelsfarme. Det samme gør sig gældende i Estland, hvor 23 medlemmer af parlamentet har fremsat et forslag, der i praksis vil forbyde pelsavl. 

»Udviklingen i Europa er virkelig markant, og vi går med stormskridt mod, at pelsfarme kun er et fortidslevn«, siger Joh Vinding, direktør i Anima.

»Når vi i Danmark lige nu diskuterer forbud mod minkavl, er det vigtigt at have de lange briller på. Der vil snart være 17 europæiske lande, der ikke længere tillader pelsfarme, så skriften er på væggen.«

»Minkavl har længe været en underskudsforretning for dyrene, og lige nu gælder det også for farmenes bundlinje. Så nu er tiden inde til at give avlerne en hånd med at komme videre og lægge en plan for en kontrolleret afvikling af industrien«, mener Jon Vinding.

I Europa har 15 lande nu indført forbud mod al pelsdyravl, herunder Norge, Belgien, England og Holland (med udfasning frem mod 2024)