Grimme gulerødder har også brug for kærlighed

Selina Juul fra Stop Spild af Mad: »Grimme gulerødder har også brug for kærlighed«. Pressefoto

Stop Spild af Mad redder frasorterede og ukurante økologiske gulerødder gennem nyt landsdækkende samarbejde med Rema 1000 og DanRoots.

ØKOLOGI – Tidligere kunne de ikke sælges i butikkerne. Men nu lander de små, frasorterede, skæve og ukurante 2. sorterings økologiske gulerødder snart i butikkerne.

De skæve eksistenser kommer på hylderne takket være et nyt landsdækkende samarbejde mellem Danmarks største producent af gulerødder og andre rodfrugter DanRoots, forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og discountkæden REMA 1000.

Sidst i oktober vil man i alle REMA 1000 butikker over hele landet kunne få danske økologiske minigulerødder fra DanRoots i en pose med det velkendte Stop Spild Af Mad logo.

Gulerødderne har 1. klasses kvalitet og smag, men er frasorteret alene på grund af deres størrelse og udseende. Derfor sælges de i stedet som 2. klasses minigulerødder. Salget af de skæve gulerødder vil også støtte foreningen Stop Spild Af Mad’s arbejde i kampen mod madspild.

Smager ligeså godt

Initiativtager til projektet er Lone Kondrup Jensen, projektchef i DanRoots, som inden sommerferien i år kontaktede foreningen Stop Spild Af Mad. Ideen har resulteret i et landsdækkende samarbejde, som vil være med til at redde tonsvis af frasorterede og skæve økologiske gulerødder.

»De skæve gulerødder smager lige så godt som de pæne og lige. Men vi oplever desværre, at de fleste kunder vil have de ’perfekte’ lige gulerødder. Vi håber derfor at være med til at rykke forbrugernes krav til grøntsagernes udseende«, siger Lone Kondrup Jensen.

»Gulerødder er blandt de mest solgte grøntsager i Danmark. På lang sigt kan det være startskuddet til, at der skabes større interesse for de frasorterede rodfrugter. Naturen producerer jo ikke udelukkende perfekte og lige gulerødder, og det er måske på tide, at de naturlige og skæve gulerødder får en plads i vores hjerter«, siger hun.

Har også brug for kærlighed

Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad er gået forrest i kampen mod madspild de seneste 12 år. Stifter og Bestyrelsesformand og Årets Europæer 2020, Selina Juul, glæder sig til samarbejdet.

»Grimme gulerødder har brug for mere kærlighed fra forbrugere. Vi glæder os til samarbejdet, som både vil støtte kampen mod madspild og vores arbejde – og vi håber også på at vores nye erhvervspartnerskab med DanRoots A/S vil være med til at redde tonsvis af frasorterede gulerødder og dermed få forbrugernes øjne op for, at de frasorterede rodfrugter smager ligeså godt som de perfekte«, siger hun.