Fransk økologi skal tredobles

ØKOLOGI – Den franske landbrugsminister fremlagde for et års tid siden en aktionsplan, som skal skabe vækst og udvikling og styrke den økologiske sektor.

Økologien omfatter i dag kun to procent af fransk landbrug, men andelen skal tredobles til seks procent i 2012, ligesom det er planen at forøge forbruget af økologiske fødevarer til ca. 20 procent i offentlige kantiner og andre spiseordninger.

Regeringen under ledelse af den konsevative Sarkozy har desuden oprettet en særlig økologi-fond, der i de kommende fem år årligt kan uddele tre milliner euro til økologiske forsknings- og udviklingsprojekter.

I løbet af det kommende år skal en række kampagner landet over sætte spotlys på økologiens miljø- og sundhedsfordele.

‘Økologi er godt for naturen og godt for os’, ‘Spis økologisk, det er klogt og langsigtet for os alle’, lyder et par af argumenterne i den offentlige informationskampagne, der vil møde forbrugerne i alle de største franske byer samt de besøgende på en række store fødevare- og landbrugsmesser, bl.a. SIA-messen i Paris, der løber af stabelen i den kommende uge.

12.000 franske landmænd har omlagt produktionen og dyrker tilsammen 500.000 hektar. Det svarer til knap 2 procent af landbrugsarealet.