Corona-udbrud standser slagterier i Danmark, Tyskland, UK og Polen

Antallet af smittede slagteriarbejdere på slagteriet i Horsens er siden mandag vokset markant. Foto: Danish Crown

Halvdelen af medarbejderne hos Westcrown i Tyskland er blevet testet positive for corona-virus. Derfor er alt udbening af søer slagtet i både Tyskland, Polen, Storbritannien og Danmark indstillet.

LANDBRUG – Danish Crowns slagteri i Skærbæk i Sønderjylland kommer til at stå stille mandag. Danish Crowns tyske aftager af søer, Westcrown, har valgt at lukke ned efter et omfattende udbrud af corona-virus blandt medarbejderne.

– Nedlukningen betyder, at vi skal forsøge at finde andre aftagere til de søer, der slagtes i Skærbæk. Det er en større opgave, for normalt aftager Westcrown alle de søer, vi slagter i Danmark, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

I de seneste uger er flere tyske slagterier blevet tvunget til at lukke ned, fordi en stor del af deres medarbejdere er blevet smittet med corona-virus. Det fik i sidste uge myndighederne i flere tyske delstater til at teste alle medarbejdere på slagterier og udbeningsvirksomheder.

En af de virksomheder, der har fået alle medarbejderne testet, er Westcrown, der er et joint venture mellem Danish Crown og tyske Westfleisch. Virksomheden ligger i Dissen i Nordrhein-Westphalen, som er en af de delstater, der har valgt at teste alle slagteriarbejdere.  

I slutningen af sidste uge blev 280 medarbejdere testet, og søndag aften stod det klart, at 90 medarbejdere er smittet med corona-virus.