Unge klimaaktivister i aktion foran Christiansborg

Dagen var præget af taler fra klimaaktivister og kampråb som ‘Vi er rigtig sure på dem bag borgens mure’. Foto: Isabelle Ben-Hamadou

Klimakrisen er årsag til, at børn i verden dør. Alligevel behandler regeringen ikke klimakrisen som en nødsituation.

Af Isabelle Suvatne Ben-Hamadou
Skoleelev, pressekoordinator i Fridays For Future

Klimakrisen er årsag til, at børn i verden dør, og alligevel behandler regeringen ikke klimakrisen som en nødsituation. Derfor strejkede og protesterede unge klimaaktivister fra ungdomsbevægelsen Fridays For Future forleden foran Christiansborg.

De krævede ambitiøs klimahandling og en grøn retfærdig fremtid til hele Jordens unge generation. 

Mandag 1. marts var unge klimaaktivister samlet udenfor Christiansborg til en intensiv 10-timers aktion. Aktivisterne overtog pladsen tidligt om formiddagen, hvorefter de straks gik i gang med at tegne døde skikkelser med kridt på slotspladsen. De døde skikkelser skulle illustrere og minde os om, at klimakrisen dræber. 

Klimaretfærdighed

Blandt talerne var Birgitte Ringgaard Diget fra Global Aktion, som talte om klimaretfærdighed.

Det ikke nytter noget hvis store forurenende virksomheder planter et træ, hvis de ikke også reducerer deres CO2-udledning, pointerede hun. Vi står nemlig i en krise, hvor vi har brug for at se radikal klimahandling med fokus på, at vi styrker og løfter alle lande. Lige nu løfter Danmark ikke noget. Tværtimod, sagde hun.

Dagen var præget af taler fra klimaaktivister og kampråb som ‘Vi er rigtig sure på dem bag borgens mure’.

Rise like the water

På slotspladsen lå skilte med stærke citater, og aktivisterne spillede døde, mens de sammen sang sætninger som ‘People gonna rise like the water.’ 

Fridays For Future rejser sig som vandet, og det er der ingen, der kan forhindre. Den symbolske og kreative aktion var fyldt op med spændende og stærke inputs, sammenhold og kampgejst.

Aktivister fra Fridays For Future indtog mandag pladsen foran Christiansborg. Foto:Isabelle Ben-Hamadou