Unge aktivister i klimamarch for CO2-afgift

Annalea, Selma, Sylvester, Isabelle og Caroline er i færd med at male bannere. Foto: Liva Lund Madsen

»Det er vores fremtid det handler om, og vi er trætte af politikernes manglende handling«, lyder det fra Fridays For Future, som lørdag eftermiddag går i klimamarch i København.

KLIMA – Fridays For Future er i fuld gang med at male bannere og forberede en klimamach, som skal foregå lørdag 24. april. De vil have regeringen til at indføre en effektiv beskatning af CO2-udledning.

Aktivisterne samles klokken 16 på Christiansborg slotsplads, hvor der blandt andet bliver tale og råbt kampråb.

Derefter går deltagerne i corona-sikker march igennem byen, hvor alle holder i et reb og holder afstand til hinanden. Marchen slutter på slotspladsen klokken 18 med endnu en tale. Det er et krav, at alle bærer mundbind.

Vi vil se konkret handling

»Vi gennemfører aktionen, fordi vi har brug for at se konkret handling fra vores politikere«, siger Isabelle Suvatne Ben-Hamadou, der er 14 år og pressekoordinator i Fridays For Future.

Hun henviser til, at Klimarådet klart har anbefalet en CO2-afgift som den bedste og samfundsøkonomiske billigste måde at reducere udledningen på.

»Vi skal i gang med den grønne omstilling nu. Det er vores fremtid det handler om, og vi er trætte af politikernes manglende handling«, siger Isabelle.