Sydney skifter til strøm fra sol og vind

Sydney Operahus, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. »Over 25 procent af australiere lever nu i delstater, der har erklæret klimanødsituation. Vi er nødt til at forsyne vores hjem og virksomheder med 100 procent vedvarende energi«, siger Melinda Dewsnap, som er sustainablity engagement manager for Sydney.

Australiens største by er gået over til 100 procent vedvarende energi. Al støm til byens sportshaller, offentlige bygninger, rådhuset og byens 23.000 gadelamper kommer fra solceller og vindmøller.

ENERGI – Bystyret i Australiens største by, Sydney, er gået over til at bruge 100 procent grøn strøm.

Det betyder, at al elektricitet til sportshaller, svømmehaller, offentlige bygninger, parker, rådhuset og byens 23.000 gadelamper nu kommer fra lokale solpaneler og vindmøller i delstaten New South Wales.

Det skriver Verdens Bedste Nyheder.

Sydneys nye kurs, som sparer udledning af 20.000 tons CO2, er ikke kun bedre for klimaet, men også for byens pengekasse. Den grønne strøm er nemlig billigere i drift og forventes at spare byens budget for omkring en halv million australske dollars årligt i de kommende ti år.

Voldsomme skovbrande

Melinda Dewsnap er sustainablity engagement manager for Sydney. Hun mener, forandringen er på vej nedefra i takt med, at de lokale delstatsregeringer går foran:

»Over 25 procent af australiere lever nu i delstater, der har erklæret en klimanødsituation. Vi er nødt til at forsyne vores hjem og virksomheder med 100 procent vedvarende energi«, siger hun ifølge Verdens Bedste Nyheder

Australien er bogstaveligt talt i brændpunktet for klimaforandringerne. Sidste år blev landet hærget af voldsomme skovbrande, som brændte et areal på størrelse med England og sendte tusinder af familier på flugt.

I havet ud for Australiens kyst har det berømte koralrev Great Barrier Reef også taget stor skade af stigende vandtemperaturer, som korallerne ikke kan tåle.

Mange australiere er uenige med landets regering, der er blevet kritiseret for at sætte klimaambitionerne for lavt. Australien har en af verdens højeste udledninger af CO2 i forhold til indbyggertallet, og landet eksporterer tre gange mere kul end hele USA, skriver Verdens Bedste Nyheder.