Silkeborg har verdens største solfangeranlæg

Lidt uden for Silkeborg ligger verdens største solfangeranlæg, som har et solfangerareal på 156.694 kvadratmeter. Det producerer 20 procent af varmebehovet i byen. Foto: Silkeborg Forsyning

Klimavenlig fjernvarme kan være en stor løftestang for den grønne omstilling i Danmark, men det kræver, at fjernvarmen bliver endnu mere udbredt. Derfor bakker Silkeborg Forsyning lokalt op om Dansk Fjernvarmes landsdækkende fjernvarmekampagne.

ENERGI – Silkeborg Forsyning er med i forreste linje i Dansk Fjernvarmes landsdækkende kampagne, der under sloganet »Fremtiden lige for vores fødder« skal øge borgernes viden om fjernvarme. Det oplyser Silkeborg Forsyning.

I Silkeborg ligger verdens største solfangeranlæg. Det producerer 20 procent af varmebehovet i byen.

Den aktuelle kampagne skal oplyse og overbevise om, at fjernvarme er det klimavenlige, fremtidssikrede og rigtige valg, når danskerne skal vælge en varmeløsning i deres huse.

Silkeborg Forsyning bakker op om kampagnen med budskaber om, at fjernvarme er komfortabelt, klimavenligt og godt på vej mod at blive CO2-neutral, fortæller direktør i Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup.

»Fjernvarme er stabil, nem og klimavenlig varme i dit hus. Og fjernvarmen er en afgørende løftestang for den grønne omstilling i Danmark. Her i Silkeborg er fjernvarme også solvarme, og inden for en kort årrække bliver fjernvarmen udelukkende produceret af vedvarende energikilder,« siger Jens Bastrup.

Indtil videre anvendes naturgas byens kraftvarmeværk. Det er bedre for klimaet end kul, og ifølge Jens Bastrup »meget bedre end individuelle olie- og gasfyr.« Ifølge ham kan byens borgere glæde sig til CO2-neutral fjernvarme, fordi naturgassen er ved at blive udfaset .

Lokal synlighed for fjernvarme i Silkeborg

Silkeborg Forsyning har besluttet at køre en lokal kampagne, der skal skabe opmærksomhed omkring fordelene ved fjernvarme. Det sker blandt andet ved hjælp af reklamer i lokale radiostationer.

Jens Bastrup håber på, at budskaberne omkring fjernvarme som det rigtige klimavalg og det nemme og bekvemme som forbruger gør indtryk:

»I Silkeborg producerer vi allerede 20 procent af fjernvarmen på ren solvarme. Og inden for de næste små ti år gør vi fjernvarmen klimaneutral ved at indføre ny, klimavenlig teknologi på vores kraftvarmeværk. Derudover er fjernvarme stabil varmeforsyning på en bekvem og tilgængelig måde for kunden,« siger Jens Bastrup.