Sidste prognose viser 49 procent til rød blok

Voxmeter for Ritzaus Bureau. Voxmeters politiske prognose, offentliggjort 1. november 2022, baserer sig på telefoninterview med 4577 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført 31. oktober 2022.

FOLKETINGSVALG 2022 – I en prognose på selve valgdagen fra Voxmeter står Alternativet til at at få 3,6% af stemmerne, og det bringer samlet rød blok op på 49% af stemmerne og dermed snublende nær på et flertal.

SF står til en pæn fremgang og bliver ifølge prognosen Folketingets tredje største parti med 9,7% af stemmerne. Enhedslisten sikrer sig 6,5%, Socialdemokratiet får 24,2%, mens de radikale bliver næsten halveret til 4,4%.

Samlet set giver det 86 mandater til røde og grønne partier og 74 til de blå og sorte partier.

Moderaterne med Lars Løkke i spidsen har hele valgkampen igennem nægtet at sige, hvem de peger på som statsministerkandidat, får i prognosen tilslutning fra 8,5% af vælgerne og bliver dermed afgørende for, om Mette Frederiksen kan fortsætte som statsminister efter valget, hvis rød blok ikke kan samle de sidste få tusinde stemmer for at nå op på 90 mandater.

Ifølge valgeksperterne er der denne gang rekordmange vælgere, der lige til det sidste er i tvivl om, hvor de skal sætte krydset, når de står i stemmelokalet. Tal fra Voxmeter viser, at mere end hver femte vælger fredag, fire dage før valget stadig var i tvivl.