Regeringen begår klimalovbrud og svigter os unge

De unge aktivister i Fridays For Future mener, at regeringen svigter de unge og begår klimalovbrud. Foto: Isabelle Suvatne Ben-Hamadou

Vi har brug for, at hele folketinget samles, laver en ambitiøs klimahandlingsplan og går i gang. Der skal være handling bag de mange ord.

Af Isabelle Suvatne Ben-Hamadou
Skoleelev, pressekoordinator i Fridays For Future

Det kan simpelthen ikke passe, at et privilegeret land som Danmark ikke engang kan leve op til dets egen klimalov. Lige nu sker der et klimalovbrud, og det kan vi ikke vende ryggen til. Regeringen dumper og svigter den fremtidige generation. 

Klimarådets nye rapport slår fast, at regeringens klimahandling ikke er tilstrækkelig. Alle de løfter, vi tidligere har fået kastet i ansigtet, er endnu ikke blevet ført ud i livet. Vi har ikke engang en grundlæggende og målrettet handlingsplan. Det er frustrerende, da tiden løber ud. Vi kan alle se det, og der er simpelthen ikke flere gode undskyldninger tilbage.

Regeringen må vågne op

Klimarådet, andre eksperter og klimaaktivister prøver desperat at få regeringen til at vågne op. Vi gentager gang på gang hvor slemt det står til med klimakrisen, og hvor galt det kommer til at gå, hvis vi ikke vender skuden lige nu.

Vi fortæller, hvilke tiltag der er nødvendige, hvis vi vil skabe et grønt foregangsland med udgangspunkt i den grønne omstilling. Ensartede CO2-afgifter og ambitiøse grønne prioriteringer. Alligevel er der ikke sket noget. Ifølge Klimarådet kan vi ikke nå at skære udledningen af klimagasser med 70% inden 2030, hvis regeringen fortsætter på denne måde.

Vi har brug for en grøn genforhandling

Vi har derfor brug for en grøn genforhandling. Vi har brug for, at hele folketinget samles, laver en ambitiøs klimahandlingsplan og går i gang. Vi har brug for at se vores autoriteter tage ansvar. Der skal være handling bag de mange ord.

Danmark skal være et grønt foregangsland. Så kære regering: Hvornår prioriterer i jordens, planternes, dyrenes, børnenes og de unges fremtid, frem for nye og forurenende teknologier?

Vi er et oplyst samfund, og vi ved, hvad der skal til for at ændre på den livstruende klimakrise. Lad os handle sammen. Nu.