Kvotekongen nægter, at nærmeste familie agerede stråmænd

Havnen i Hanstholm. Arkivfoto: Gustav Bech

Konen, bonussøn og andre nære bekendte agerede stråmænd, mener bagmandspolitiet. Sagen om kvotefusk for millioner behandles ved Retten i Holstebro.

Kvotekongen Henning Kjeldsen fra Skagen opkøbte fiskekvoter af ren og skær godhed til familiemedlemmer og nære bekendte for at hjælpe dem ind i fiskeriet. Det sagde han i Retten i Holstebro onsdag i denne uge.

Bagmandspolitiet mener derimod, at han ulovligt opkøbte fiskekvoter af ren og skær griskhed til stråmands-selskaber for at kunne tjene endnu flere penge. Derfor kræver de 231 konfiskeret, som politiet mener, han ulovligt har tjent. Og de kræver ham samtidig fradømt retten til at drive fiskeri i Danmark.

Det skriver journalist Flemming Seirsen på gylle.dk.

I alt syv personer har optrådt som stråmænd. Første og fremmest hans kone Birthe Kjeldsen, som stiftede et selskab, »Nordstrand Fiskeri«. Hun havde en 5,5 meter jolle, »Lasse«, der derefter blev forsynet med fiskekvoter. Ifølge anklageskriftet har hun været direktør i selskabet fra 2013 og frem til i dag.

Også en papsøn og hans fætter og flere andre nære venner købte Henning Kjeldsen fiskekvoter til.

Anklageren, Ann Kalmeyer Bach borede i, hvorfor Henning Kjeldsen fik tilsendt alle dokumenter og aftaler, som rettelig var til konens selskab.

– Sådan hjælper man hinanden, når man er gift. Det var aftalt, at mails fra advokat og revisor skulle sendes til mig, fordi vi jo snakkede sammen om det løbende, sagde storfiskeren i retten ifølge TV Midt Vest.