Klimaaktivister går i skostrejke: Kridt skoene, Mette!

Også i Sverige er de unge klimaaktivister gået i skostrejke. Billedet er fra det populære Segelstorg i Stockholm.

Klimaaktivister kræver klimahandling på et-årsdagen for danmarks-historiens grønneste folketingsvalg.

KLIMA – Regeringen har vist imponerende handlekraft, når det kommer til at håndtere coronapandemien. Samme handlekraft savner vi fra klimaminister Dan Jørgensen i den grønne omstilling. Vi kræver et reduktionsmål på 60% i 2025, tilstrækkelige CO2-afgifter og visionære virksomheder i klimapartnerskaberne.

Sådan skriver klimaaktivisterne i Den Grønne Studenterbevægelse i Aarhus, som går på gaden på årsdagen for S-regeringen og danmarkshistoriens grønneste folketingsvalg. Det sker for at kræve, »at Dan kridter skoene og sikrer en #grøngenstart NU.«

Aktivisterne skriver videre:

Fra kl. 12 den 5. juni er alle velkommen til at komme forbi Bispetorv i Aarhus og aflevere sko som symbol på, at vi borgere fortsat går på gaden for reel klimahandling. Bind gerne dine sko sammen og læg en seddel med dit navn og telefonnummer ned i den ene, så vi nemmere kan finde dine igen.

Skoene kan hentes igen mellem kl. 16.30 og 17.30 samme dag. Sko, der er tilbage herefter, vil blive sendt til genbrug. Vi tager naturligvis sikkerhedshensyn i forhold til smitte.

»Genåbningen af Danmark skal ikke bringe os tilbage til den uambitiøse klimapolitik fra før 11. marts, men skal i stedet sørge for, at Danmark leverer et fair bidrag til Paris-aftalen. Alt andet ville være at tabe det enorme grønne mandat, folket har givet regeringen, på jorden.«

Også i Aalborg og København er der lignende aktioner. I København sker det foran Christiansborg Slotsplads.