Corona-virus har givet historisk fald i udledning af drivhusgasser

Udledningen af drivhusgasser fra transportsektoren faldt dramatisk i første halvdel af 2020. Foto: Colourbox

I første halvår af 2020 faldt udledningen af drivhusgasser. Alene udledningen fra fly og biler faldt med 40 procent på grund af den globale pandemi.

KLIMA – Restriktioner under coronapandemien førte i første halvdel af 2020 til et stort fald i udledningen af drivhusgasser. Faldet er det største i den moderne historie.

Sådan lyder konklusionen fra et hold af internationale forskere i et nyt studie, skriver Ritzau.

Forskerne har fundet, at CO2-udledninger fra transport faldt med 40 procent i første halvdel af 2020. Fra energiproduktion og industri er udledninger faldet med henholdsvis 22 og 17 procent.

Holdet af forskere har brugt data indsamlet fra mere end 400 byer verden over om drivhusgasudledning fra blandt andet transport- og energisektoren. Og på den baggrund konkluderer de, at faldet i udledningen er det største i den moderne historie. De tilføjer imidlertid, at niveauet i juli igen var steget til det normale.

Det skyldes, at lande begyndte at lempe restriktionerne, i takt med at der kom mere styr på coronasituationen. Det var ifølge forskerne særligt udledning fra transport, energi og fly, der faldt i første halvdel af 2020.