Børn og unge vil igen strejke for klimaet hver fredag

Vi bliver som mennesker og samfund nødt til at ændre noget helt fundamentalt i den måde, vi lever på i dag, mener Tine Kryger Kjær (th) og Jelva Illeris Schultz.

Fridays For Future Danmark vil fra nu af strejke hver fredag. Det samme vil klimaaktivister i lande som Sverige, Tyskland, Israel og andre lande.

Børn og unge i klimabevægelsen Fridays For Future genoptager nu deres klimastrejke og vil strejke hver fredag, siger de. Den første strejke begyndte kl. 12 i Rigsdagsgården i København.

»Vi regner med at blive 3-10 aktivister, fortæller aktivisterne, som blandt andet tæller Jelva Illeris Schultz.

»Jeg strejker fordi, vi gennem vedholdende klimaaktivisme har fået en klimalov, som regeringen nu løber fra. Derfor bliver vi nødt til at holde politikerne fast på deres løfter, og sikre at de laver den nødvendige handling«, siger Jelva.

I et debatprogram i radioens P1 blev hun for nylig belært af Dansk Folkepartis klimaordfører, Morten Messerschmidt om, at hun bare skulle passe sin skole og ikke blande sig i de voksnes debatter, før hun var blevet noget ældre.

Rådet fra den 40-årige politiker har Jelva Illeris Schultz dog valgt at ignorere.

Klima eller økonomi

Også Selma de Montgomery, der har markeret sig i klimadebatten, er med i fredagens skolestrejke.

»Jeg strejker fordi, Mette Frederiksen på det seneste har gjort det klart, at hun ikke prioriterer vores fremtid over økonomiske interesser. Derfor går vi nu på gaden«, siger Selma.

Sasha Søndergaard-Hearn mener ikke det giver nogen mening at gå i skole, når fremtiden tegner så sort.

»Jeg strejker fordi, det ikke giver mening, at vi skal gå i skole, hvis vi ikke har en fremtid«, siger hun.