Børn i Randers samler plastik og laver nye designstole

Børn i Randers har samlet 206 meter plastik-affald, som nu bliver til nye designstole. Foto: Randers Kommune

Børn i Randers er med til at skubbe til forældrenes bevidsthed om affald. De samler plastik-affald derhjemme og får til gengæld nye designstole.

Torsdag den 15. april havde børnene i Jennumparkens Fritidshjem i Randers travlt med at måle hvor mange meter plastikdåser og plastikflasker, de havde samlet sammen derhjemme siden påske.

Fritidshjemmet er nemlig med i et nyt affaldsprojekt MyTrash. Projektet går ud på, at børn indsamler hård plast, som designmøbelvirksomheden HOUE omdanner til designerstole, som institutionerne kan købe. Alle institutioner i Randers Kommune er inviteret til at deltage i affaldsprojektet.

Børnene fra Fritidshjemmet Jennumparken i Randers har længe haft travlt med at samle plastik hjemme i skraldespandene under køkkenvasken. De troppede derfor op med poser fyldt med plastik ved en event på fritidshjemmet den 15. april, hvor de målte deres plastik.

206 meter plastik-affald

Det samlede resultat blev på hele 206 meter plast. Det flotte resultat glæder Birgitte Kaas Sørensen, leder af fritidshjemmet.

»Det er fantastisk at mærke børnenes begejstring og interesse for projektet. Jeg er overrasket over, hvor meget plast, de har nået at samle på forholdsvis kort tid,« fortæller Birgitte Kaas Sørensen.

»Vi er et fritidshjem, der arbejder med verdensmålene i alle sammenhænge. Derfor er det oplagt at være med i projektet. Det giver børnene mulighed for at handle og gøre en forskel hjemme hos sig selv og samtidig bære projektet videre på fritidshjemmet, hvor vi fortsætter med at samle plastik ind til nye designstole«, siger hun.

Randers langt fremme

Når børnene afleverer plastik, får de et klistermærke som bevis på, at de har ydet et væsentligt bidrag til indkøb af nye stole til fritidshjemmet. Stuerne på institutionen konkurrerer indbydes om at blive den stue, der har samlet mest hård plast.

Alle institutioner i Randers Kommune er inviteret til at deltage i MyTrash. Designvirksomheden HOUE håber, at mange institutioner vil deltage i projektet:

»Randers Kommune er langt fremme i deres arbejde med sortering af affald, og kommunen har stor fokus på bæredygtighed og genanvendelse. Derfor er det naturligt at starte dette projekt op sammen med institutionerne i Randers Kommune,« siger Anette Kvorning fra designvirksomheden HOUE.

Virksomheden har ambitioner om at flytte næste generations bevidsthed om affald med projektet:

»Vores mål med projektet er at skabe en øget bevidsthed om affald. Det skal resultere i, at vi hver især lærer at tage ansvar for vores eget affald. Det er derfor oplagt at starte med børnene, der jo er med til at skubbe til deres forældres bevidsthed om affald,«  siger Anette Kvorning fra designmøbelvirksomheden HOUE.