Bjarke Møller bliver ny direktør for Rådet for Grøn Omstilling

Bjarke Møller. Pressefoto: Rådet for Grøn Omstilling

Bjarke Møller bliver ny direktør i miljøorganisationen Rådet for Grøn Omstilling. Han er journalist og har tidligere været chefredaktør på Ugebrevet Mandag Morgen og direktør for Tænketanken Europa. Han overtager direktørstillingen 1. juni 2022.

Det er en visionær og skarp kommunikatør, som snart kan sætte sig i direktørstolen hos Rådet for Grøn Omstilling. Bjarke Møller er journalist og har en omfattende viden om dansk politik, europæiske forhold og ikke mindst grøn omstilling, siger Tue Damsø, som er forperson for den grønne NGO.

Tue Damsø er meget tilfreds med at have fundet en direktør, der kan drive, udvikle og sikre miljøorganisationens rolle i årene frem.

»Bjarke Møller er selv en markant profil i den offentlige debat om den grønne omstilling. Derudover har han den ledelsesmæssige erfaring, der skal til for at drive og sikre rådets plads i et grønt NGO-landskab under forandring«, siger Tue Damsø.  

Grøn omstilling har aldrig været vigtigere

Bjarke Møller ser frem til at tage fat på sin nye opgave.

»Aldrig tidligere har den grønne omstilling været vigtigere for os som samfund, så jeg glæder mig utroligt meget til at tage fat på arbejdet i Rådet for Grøn Omstilling. Jeg har dyb respekt for den store viden og høje faglige kvalitet, som Rådet har takket være mange dygtige fagmedarbejdere. Som direktør vil jeg bringe disse kompetencer endnu mere i spil, så Rådet også i fremtiden er en faglig velfunderet og respekteret aktør i den danske og europæiske debat om den grønne omstilling«, siger Bjarke Møller.

Bjarke Møller er 56 år, uddannet journalist og har tidligere været ansvarshavende chefredaktør på Mandag Morgen og direktør i Tænketanken Europa. Han er adjungeret professor på Copenhagen Business School og har senest skrevet bogen ’Håbets Politik’. I bogen giver han sit bud på, hvordan Europa kan overvinde kriserne og blive en grøn supermagt.