Australien ramt af den værste oversvømmelse i 50 år

Et voldsomt skybrud langs Australiens østkyst har resulteret i de værste oversvømmelser i 50 år og har forårsaget omfattende ødelæggelser. Foto: Ninian Reid CCBY flickr

Et voldsomt skybrud langs Australiens østkyst har resulteret i den værste oversvømmelser i 50 år og har forårsaget omfattende ødelæggelser.

KLIMA – Et voldsomt skybrud langs Australiens østkyst har i løbet af weekenden resulteret i den værste oversvømmelse i et halvt århundrede, siger de australske myndigheder søndag ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters.

De voldsomme vandmasser har forårsaget omfattende ødelæggelser, som er gået ud over huse, veje og infrastruktur og har tvunget tusindvis af mennesker til at forlade deres hjem.

Mennesker i den nordvestlige del af Sydney blev beordret til at flygte fra deres huse midt om natten på grund af den voldsomme nedbør. I alt er omkring 5.000 personer blevet opfordret til at forlade deres huse, anslår myndighederne.

Weekendens oversvømmelser står i skarp kontrast til de ødelæggende skovbrande, der hærgede Australien i slutningen af ​​2019 og begyndelsen af ​​2020. Næsten syv procent af staten New South Wales i Australien gik dengang op i flammer.

De voldsomme vandmasser har forårsaget omfattende ødelæggelser, som er gået ud over huse, veje og infrastruktur. Foto: Ninian Reid CCBY flickr