USA og Kina vil bekæmpe de globale klimaforandringer

Tidlig morgen i storbyen Singapore. »USA og Kina er forpligtede til at samarbejde med hinanden og med andre lande for at håndtere klimakrisen med den alvor og hurtighed, som det kræves«, hedder det i en fælles udtalelse fra USA og Kina. Foto: Colourbox

Verdens to stormagter forpligter sig i en fælles erklæring til at samarbejde for at bekæmpe de globale klimaforandringer.

KLIMA – Kina og USA forpligter sig til at indgå et samarbejde om at modvirke klimaforandringer. Det oplyser de to stormagter i en fælles erklæring, som blev udsendt lørdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Erklæringen er blevet til efter samtaler i Shanghai mellem præsident Joe Bidens særlige klimaudsending, John Kerry, og hans kinesiske kollega, Xie Zhenhua.

»USA og Kina er forpligtede til at samarbejde med hinanden og med andre lande for at håndtere klimakrisen med den alvor og hurtighed, som det kræves«, hedder det i udtalelsen.

Mødet mellem Kerry og Zhenhua fandt sted over to dage tidligere i denne uge. John Kerry blev dermed den første fra Joe Bidens administration til at besøge Kina.

Det gav håb om, at de to lande kan stå sammen mod den globale udfordring, som klimaforandringer udgør, til trods for »skyhøje spændinger på adskillige andre områder«, skriver nyhedsbureauet AFP.

På torsdag og fredag er den amerikanske præsident Biden vært for et digitalt klimatopmøde. 40 politiske ledere er inviteret. Deriblandt Danmarks statsminister Mette Frederiksen.