Morgenthaler dropper kødet for klimaet

Grøntsagernes rædsel: KlimaUdfordringen: Tegning: Anders Morgenthaler

Den danske tegner Anders Morgenthaler og en række andre kendte er med i en ny kampagne. De vil spise plantebaseret kost i 22 dage for at sætte fokus på klimaet.  

I maj måned deltager Anders Morgenthaler i ‘KlimaUdfordringen’ – en kampagne, hvor deltagerne i 22 dage skal spise plantebaseret for at mindske deres klimaaftryk og få ny inspiration til grønnere vaner.

»Verden skal være grønnere, meget grønnere, hvis vi ønsker at vores børn skal have samme muligheder og tryghed, som vi har nydt«, siger Anders Morgenthaler.

»Hvis du ikke bare vil være typen, der taler og taler om en grønnere verden, kan du starte med at stoppe grønt ind mellem bisserne. Faktisk er den aller letteste måde at gøre verden til et bedre sted for vores børn at skifte til en plantebaseret kost. Det er latterligt let. Jeg deltager i KlimaUdfordringen for at vise, hvor let det er at gøre en forskel,« siger Anders Morgenthaler. 

Anders Morgenthaler er især kendt for sine tegninger, men skriver også bøger og laver film.

Anders Morgenthaler i aktion for klimaet.

Mange har deltaget

Morgenthaler er langt fra den eneste, der har takket ja til at være med. Tidligere har blandt andet folketingspolitikerne Ida Auken fra Radikale Venstre, Mai Mercado fra Det Konservative Folkeparti og Signe Munk fra SF deltaget.

Også skuespillerne Carsten Bjørnlund og Lene Maria Christensen deltager i
udfordringen, og den store opbakning vækker glæde i PlanteVækst, organisationen bag udfordringen. Her håber man, at de kendte ansigter kan være med til at inspirere endnu flere danskere til at kaste sig ud i en mere
klimavenlig kost.

»Vi er virkelig positivt overraskede over, hvor mange danskere, der har lyst til at skære ned på kødforbruget til fordel for de grønne alternativer,« siger kampagnechef Thomas Erex.

»Uanset bevæggrundene for at deltage i KlimaUdfordringen er det fantastisk at se, at så mange danskere gerne vil inspireres til at spise grønnere for planeten. At kendte som Anders Morgenthaler også tager den grønne gaffel i hånden og vil være rollemodeller for danskerne er virkelig fantastisk,« lyder det fra kampagnechefen.