Louise Køster fortsat i spidsen for Økologisk Landsforening

Louise Køster skal stå i spidsen for Økologisk Landsforening. Pressefoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Medlemmerne i Økologisk Landsforening har genvalgt Louise Køster til posten som forperson. Hun vil styrke det økologiske fællesskab og arbejde for, at foreningen får en mere vægtig stemme både politisk, i markedet og hos økologerne.

»Jeg er glad og stolt over, at jeg har fået opbakning fra medlemmerne i Økologisk Landsforening til endnu en periode som forperson, og jeg glæder mig til at fortsætte med at arbejde for et mere økologisk Danmark«.

Sådan lød det fra Louise Køster efter at hun lørdag på foreningens generalforsamling i Horsens blev genvalgt til at stå i spidsen for Økologisk Landsforening.

»Det har været et hårdt år for alle – også for økologien, men økologien er i konstant udvikling, og det samme er vores fællesskab. Det er i fællesskabet, vores fremtid står og fortsat skal finde sin styrke – i hele værdikæden – fra jorden til bordet, fra primærproducent, til virksomhed, til køkken og til medborger. Vi skal og vil fortsætte med at styrke det økologiske fællesskab«, sagde hun.

Reel og brugbar model

På generalforsamlingen var der ingen modkandidater til Louise Køster, og hun blev derfor genvalgt som forperson kort efter, at hun havde fremlagt sit kandidatur fra Posthusets scene.

»Vi vil fastholde og styrke vores position som en forening med et stærkt budskab og en klar politisk stemme, som bliver hørt og inddraget. Det skal vi styrke yderligere ved at rekruttere flere medlemmer og sikre, at Økologisk Landsforening vokser sig større og stærkere. Vi vil være den forening, man vælger, når man er økolog. Særligt vigtigt er det at få forankret økologien i de unge. Vi skal vise dem, at økologien er en reel og brugbar model på en bæredygtig fremtid for dem og for kloden«, siger Louise Køster ifølge foreningens pressemeddelelse.

Louise Køster blev valgt som forperson første gang på generalforsamlingen i 2022, hvor hun afløste Per Kølster. Til daglig driver hun Rabarbergaarden ved Vejby i Nordsjælland.