Alle Coop-butikker vil være fossilfrie om et år

Solceller på tagene er en vigtig del af Coops klimaplan. Pressefoto: Coop

KLIMA – Coop har reduceret klimabelastningen fra egen drift med 37 procent på tre år. Om et år skal alle butikker være fossilfrie.

Coop bakker om om regeringens klima- og energiudspil, der skal sikre en hurtigere grøn omstilling.

»Udspillet flugter med vores egne ambitioner for klima-omstilling, hvor vi har været i fuld gang siden 2018 og næste år når en vigtig milepæl«, siger klimachef Jonas Engberg fra Coop, der omfatter SuperBrugsen, Kvickly, Fakta og andre store dagligvarekæder.

Senest 1. juni 2023 vil alle Coop Danmarks butikker være uden gas- og olie som energikilder. Til den tid vil alle fossile energiformer være udfaset og erstattet af varmepumper, solceller og andre grønne energiformer.

Solceller og varmepumper

De seneste fem år har Coop en lang række konkrete ting for at reducere klimabelastningen af virksomhedens egen drift, fortæller Coop, som siden 2018 har investeret massivt i energibesparelser i form af varmepumper, udfasning af olie- og gasfyr, udskiftning af køleanlæg og installation af varme-genindvindingsanlæg

Hertil kommer, at Coop har udskiftet alle lyskilder til LED i mere end 1000 butikker, ligesom der er bygget solcelleanlæg på lagerbygninger og butikker, der samlet dækker 15.000 kvadratmeter. Disse anlæg har siden 2019 genereret strøm svarende til 730 husstandes årsforbrug.

Skal være klimapositiv i 2030

Det har resulteret i, at CO2e-udledningen fra Coops egen drift er reduceret med 37 procent fra 2018 – 2021.

Coops klimaplan er foreløbigt lagt frem til 2030, og indeholder kontinuerlige energiforbedringer og massive investeringer i dette år for år. Målene i Coops klimaplan er, at CO2e-udledningen fra Coops egen drift skal være reduceret med 75 procent i 2025, og at Coops egen drift er klimapositiv i 2030.