Aarhus vil øge andelen af elbiler til 40 procent i 2030

Aarhus er på vej med en ny klimaplan, som skal øge andelen af elbiler til 40 pct. De gamle dieselbusser skal udskiftes til elbusser. Foto: E.ON

Elbiler bliver en central del af en ny, kommende klimaplan for Aarhus. Byrådet vil også fremrykke udskiftningen af alle busser til el-busser.

TRANSPORT – Andelen af elbiler i Aarhus skal om ti år udgøre 40 procent. Det vil fremgå af forslag til klimahandlingsplan for 2021-2024, som teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) fremlægger for Magistraten på mandag.

Det skriver Jyllands-Posten.

Målet i Aarhus er, at kommunen skal være CO2-neutral i 2030, mens regeringens mål for hele Danmark er en 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

»Jeg er med på, at andelen af elbiler er meget lille i øjeblikket, men vi kan se en god stigning i de nyeste tal, som tyder på, at der sker en bevægelse,« siger rådmanden til avisen.

I dag udgør elbilerne under én procent af alle biler i Aarhus.

For at nå målet om 40 pct. skal der bl.a. sættes kraftigt ind på transportområdet, der tegner sig for en stor del af den resterende CO2-udlednin. Det skal ske ved at gøre det lettere at være elbilist med lavere afgifter, mere strøm og fordele i trafikken, fortæller teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), der er på vej til byrådet med en ny klimaplan.

»Vi skal sikre en god ladestruktur for elbiler, skabe fordele i trafikken, og jeg er også åben for at diskutere gratis parkering for elbiler,« siger rådmanden.

Aarhus Kommune har besluttet at udskifte egne biler til elbiler og fremrykke udskiftning af bybusserne til elbusser.