Wefood tredobler salget i kampen mod madspild. Overskuddet bekæmper sult

På Danmarks første Nationale Madspildsdag mere end tredoblede Wefood salget af overskudsvarer, der ellers var endt på i skraldespanden.

MADSPILD – Mindsk madspild i Danmark, og bekæmp sult i verdens fattigste lande. Det er filosofien bag Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker Wefood. Og den filosofi fik et kæmpe skub i den rigtige retning tirsdag den 29. september.

På Danmarks første Nationale Madspildsdag mere end tredoblede Wefood nemlig salget af overskudsvarer, der ellers var endt på i skraldespanden. På en normal hverdag sælger de fem Wefood-butikker i Danmark for 40.000 kroner. Tirsdag skød omsætningen i vejret til hele 130.000 kroner.

»Jeg er imponeret over, hvordan danskerne har taget imod vores koncept, hvor vi sælger overskudsmad til en god pris. På bare fire år har vi åbnet fem butikker – og med den efterspørgsel vi oplever og med økonomisk støtte fra Salling Fondene, så er der flere butikker på vej. Allerede senere på året åbner vi endnu en Wefood-butik i Vejle«, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Halv pris på alle varer

I anledning af Danmarks Nationale Madspildsdag var der halv pris på alle varer i butikkerne, hvilket vil sige, at der reelt blev langet meget mere end tre gange så mange varer over disken.

Coronaen gør, at butikkerne må have færre besøgende ad gangen. Men danskerne var tålmodige i kampen mod madspild og stillede sig med corona-sikker afstand i kø ude foran butikkerne.

»Det her er en tredobbelt god nyhed. Danskerne får gode tilbud på hverdagsvarer og bekæmper madspild, mens overskuddet går til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande«, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Wefoods nyeste filial i Tingbjerg i det nordvestlige København havde desuden royalt besøg af Folkekirkens Nødhjælps protektor Prinsesse Marie og fødevareminister Mogens Jensen (S), der sammen med CSR-direktør fra Salling Group Annette Juhler Kjær og generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen var med til at sætte fokus på kampen mod madspild i Danmark.