Topchef i Landbrug & Fødevarer går pga uenighed om håndtering af sexisme-sag i svineavls-selskab

Anne Arhnung forlod i dag sin stilling som adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. De toneangivende kræfter i formandsskabet ville ikke lytte til hende i den kontroversielle sag om sexisme i Danbred. Pressefoto

Anne Arhnung forlader Landbrug & Fødevarer efter uenighed om håndtering af sexisme i datterselskabet DanBred. »Desværre har de toneangivende valgte i formandskabet – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig«, siger hun.

LANDBRUG / SEXISME – Anne Arhnung har med øjeblikkelig virkning sagt op og forlod i dag sin stilling som topchef i Landbrug & Fødevarer. Det sker efter uenighed i den politiske ledelse om håndteringen af en sexismesag i avlsselskabet DanBred, organisationen ejer en del af.

»Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelsen af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhedskultur, som jeg selv har stået i spidsen for at implementere i Landbrug & Fødevarers organisation«.

De toneangivende har ikke lyttet til mig

»Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have været håndteret. Desværre har toneangivende valgte i formandskabet – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig«.

»Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen af i dag«, siger Anne Arhnung ifølge Ritzau.

Sagen handler om den daværende direktør Danbred, Thomas Muurmann Henriksen, der blev opsagt efter at det kom frem, at han havde svært ved at holde fingrene fra især de yngre kvinder i medarbejderskaren.

Har længe overvejet sin stilling

I pressemeddelelsen skriver Anne Arhnung, at hun »længe« har overvejet sin stilling som direktør i Landbrug & Fødevarer.

Hun ventede dog med at opsige sin stilling, til efter den seneste landsbrugsaftale var landet, så hendes fratrædelse «ikke kom til at skade og tage fokus fra« de afsluttende forhandlinger, skriver Landbrug & Fødevarers LandbrugsAvisen.

Anne Arhnung har arbejdet 25 år i Landbrug & Fødevarer, hvoraf ni har været i direktionen, og de seneste tre har været som administrerende direktør.

Privat bor 52-årige Anne Arhnung dels i Hellerup og dels på gården nær Viborg med sin mand, landmand og formand for DLG, Niels Dengsø Jensen. Hun er mor til to døtre på 17 og 20 år.