Thise Mejeri lancerer økologisk havredrik velegnet til café latte

Thise Mejeri lancerede sidst i april 2020 en økologisk havredrik. Foto: Thise Mejeri

Ny økologisk havredrik fra Thise Mejeri sikrer stabilt skum, når man laver sin café latte.

MAD & DRIKKE – Thise Mejeri er nu klar med en økologisk havredrik, som kan købes i Irma-butikkerne allerede fra uge 18.

Mejeriet er en af Danmarks højst profilerede økologiske virksomheder og har gennem årene lanceret en lang række spændende produkter, men alle baseret på mælk.

Havredrikken virker umiddelbart ikke som noget, der hører til på et mejeri, forklarer Thise-folkene, men alligevel ser både mejeriets ledelse og andelshaverne det som en naturlig forlængelse af mejeriets formål og virke.

»Vi er sikre på, at der er stigende efterspørgsel efter økologiske plantedrikke af dansk oprindelse. Det falder endvidere fint i tråd med formålet og virket for en andels- og landmandsejet mejerivirksomhed som Thise at forædle andre andelshaverbaserede råvarer end mælk. Det gælder fx også havre«, siger Poul Pedersen, som er direktør for Thise Mejeri.

»Derfor vil vi gerne lancere en havredrik, og vi har lavet den på vores »egen« måde, som kendetegner sig ved, at den er frisk produceret som frisk mælk, at den har en mindre sødme, og at protein- og fedtindholdet er højere end de på markedet pt værende havredrikke, fortæller han.

Stabilt skum, når man laver sin cafè latte

Ifølge mejeriet er det svært at lave en havredrik, der har gode steaming-egenskaber og dermed egner sig til kaffe, som er netop det, havredrik ofte bruges til.

»Derfor har vi prøvet at udvikle vores egen opskrift med et øget protein- og fedtindhold ved tilsætning af ærteprotein og rapsolie til sikring af gode steamingsegenskaber«.

Det skulle ifølge Thise Mejeri sikre et stabilt skum, når man laver sin cafè latte.

Thises havredrik skal opbevares på køl, da det er et frisk produkt med en kortere holdbarhed end de langtidsholdbare plantedrikke, men ellers finder på markedet.

Havredrikken kan købes i butikskæden Irmas butikker fra uge 18.