Supercykelstier i alle større byer

Både Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding og Esbjerg kan glæde sig til de nye supercykelstier. Foto: Cyklistforbundet

Cyklisterne kan glæde sig til nye supercykelstier i Aarhus, Odense og en række større byer. Regeringen har sammen med DF, SF og Enhedslisten afsat en kvart milliard, der også skal styrke den kollektive trafik.

TRANSPORT – Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten afsat en kvart milliard, der skal give cyklismen et løft med nye supercykelstier i  hele landet og samtidig styrke den kollektive trafik i yderområderne.

Politikerne har med aftalen øremærket 253 millioner kroner, der både skal sikre nye supercykelstier i hele landet og bedre parkeringsforhold for cykler ved stationer og større trafikknudepunkter.

De seneste tal viser, at danskerne cykler mere, end vi har gjort i tyve år, og det er den positive udvikling, som forligskredsen ønsker at fastholde, siger trafikminister Magnus Heunicke.

– Der er enormt stort potentiale for at få endnu flere danskere til at cykle. Det er både sundt, miljørigtigt og aflaster trængslen på vejene. Vi har i de seneste år gentagne gange set, hvordan supercykelstier er med til at få folk op på cyklerne, og derfor er det vigtigt, at vi på den måde fortsat gør det lettere at pendle eller komme til den kollektive trafik på cykel, siger han.

Grønne bølger og nedtællingssignaler
Både Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding og Esbjerg kan glæde sig til nye supercykelstier med grønne bølger, nedtællingssignaler og cykelpumper langs stierne. Også i hovedstadsområdet kommer der nye ruter til Frederikssund og Helsingør.

Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet kalder det ‘en rigtig god dag for de danske cyklister’.

»De 143 millioner kroner falder på to helt afgørende områder. Supercykelstierne, som allerede har vist, at de får flere cykelpendlere i sadlerne i hovedstadsområdet bliver nu udbredt til en række andre byer på Fyn og i Jylland. Det er virkelig godt! Og så er der flere vigtige projekter vedr. cykelparkering – blandt andet ved Banegården i Aarhus, som også flytter Danmark som cykelland i den helt rigtige retning«, siger han.

FAKTA: Supercykelstier

  • En Supercykelsti er en cykelsti, som specielt retter sig mod pendlernes behov.
  • Stierne er tilrettelagt, så de forbinder knudepunkter som boligområder, uddannelsesinstitutioner og områder med mange arbejdspladser.
  • Så vidt muligt er det den mest direkte vej med få stop og plads til at holde sit eget tempo.
  • Komforten for cyklisterne er højt prioriteret med en jævn asfalt på stierne, høj grad af vedligehold som fx snerydning.
  • Flere steder kan cyklisterne også få ekstra service som grønne bølger, nedtællingssignaler, cykelpumper og fodhvilere.

Kilde: www.supercykelstier.dk