Skattefrit gavekort skal booste besøg hos caféer og spisesteder

Et nyt skattefrit gavekort skal hjælpe de nødstedte caféer og spisesteder.

Danish Crowns topchef køber gavekort for fire millioner kroner, som slagteriarbejdere og andre medarbejdere kan benytte til at spise gratis på restaurant. Danmarks Restauranter og Caféer har netop lanceret ordning, der skal kickstarte de corona-ramte spisesteder landet over.

MAD – Brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) har som de første lanceret et nyt landsdækkende gavekort til spise- og drikkeoplevelser.

Det sker efter Folketinget tidligere på ugen vedtog en lov om skattefrie oplevelsesgavekort, der gør det muligt for arbejdsgivere at give et gavekort til oplevelser skattefrit.

Det har fået Danish Crowns topchef Jais Valeur til at svinge dankortet og købe 8.000 gavekort for i alt fire millioner kroner til medarbejderne. Gavekortet er skattefrit og har en værdi på 500 kroner.

»Vi vil gerne anerkende og påskønne den kæmpe indsats, som vores medarbejdere har ydet det seneste år. De har sikret, at der hver eneste dag har været kød i kølediskene landet over,« siger Jais Veleur.

»Samtidig er rigtigt mange danske restauranter og cafeer trofaste kunder ved os. Dem vil vi gerne bakke op om i en ekstremt udfordrende tid, så derfor giver det på alle måder mening for os at give alle vores medarbejdere et gavekort på 500 kr. til lige præcis den restaurant eller café, de går og savner mest. Jeg vil samtidig tillade mig at opfordre andre virksomheder, der ligesom Danish Crown er kommet godt igennem corona-krisen, til at gøre noget lignende,« opfordrer han.

Skal kickstarte caféer og spisesteder

Gavekortet er lavet af branchen, for branchen, til at kickstarte oplevelsesmarkedet, oplyser DRC – Danmarks Restauranter og Caféer, som har lavet det i partnerskab med Nets

Gavekort er en let og brugervenlig løsning på et gavekort til den enkelte restaurant, café, spisested, hotel, bar mm.

»Det skattefri gavekort, der kan gives af virksomheder til deres medarbejdere for at sætte gang i oplevelsesmarkedet, er en unik mulighed for at få endnu flere gæster. Virksomheder kan give deres medarbejder helt op til 1.200,- skattefrit i 2021, som kan bruges på en eller flere oplevelser«, fortæller DRC.

»Vi er rigtig glade for, at så stor en virksomhed som Danish Crown kan se nødvendigheden og støtter op om initiativet. Vi har flere virksomheder, som står i kø til gavekortet, og det er vores klare forventning, at det vil tage fart. Ikke kun fordi man støtter et erhverv i dyb krise, men også fordi gavekortet som det første i landet er branchens helt eget,« siger Torben Hoffmann Rosenstock, direktør for brancheforeningen for Danmarks Restauranter og Caféer.