København er nyt medlem af Rådet for sund mad

Vi spiser langt mere frugt og grønt end for blot få år siden. Nu vil Vegetarisk Forening have rettens ord for, om offentlige institutioner også skal tage hensyn til vegetarer og veganere. Foto: Colourbox

Vi glæder os meget til at arbejde tæt sammen om, hvordan vi kan skabe rammer for sundere måltidsvaner, og hvordan sund mad kan bidrage til en grøn omstilling, siger rådets formand, Per Preisler Christiansen.

MAD – Københavns Kommune bliver nyt medlem af Rådet for sund mad, som har ambitioner om at skabe sundere mad og måltidsvaner i blandt andet den offentlige bespisning. Kommunerne er en vigtig medspiller, når vi ønsker at arbejde med rammer og strukturer omkring maden, lyder det fra rådet.

»Med partnerskabet i Rådet for sund mad ser vi frem til at dele erfaringer med andre kommuner og virksomheder så vores måltider bliver endnu sundere, grønnere og mere velsmagende«, siger overborgmester Frank Jensen.

Rådet for sund mad tæller 31 organisationer og heriblandt tre kommuner: Vejle, Aarhus og nu også Københavns Kommune.

70.000 måltider dagligt

»I Københavns Kommune serverer vi dagligt 70.000 måltider til børn, ældre og udsatte borgere. Sunde, velsmagende måltider, hvor langt størstedelen af råvarerne er økologiske, og som med vores nye måltidsstrategi nu også bliver endnu mere klimavenlige«, siger Frank Jensen.

»Med partnerskabet i Rådet for sund mad ser vi frem til at dele erfaringer med andre kommuner og virksomheder så vores måltider bliver endnu sundere, grønnere og mere velsmagende«.

Per Preisler Christiansen, vicedirektør i Fødevarestyrelsen og bestyrelsesformand i Rådet for sund mad, glæder sig til samarbejdet.

»Kommunerne er en vigtig medspiller, når vi ønsker at arbejde med rammer og strukturer omkring maden. Vi glæder os meget til at arbejde tæt sammen med Københavns Kommune om, hvordan vi kan skabe rammer for sundere måltidsvaner, og hvordan sund mad kan bidrage til en grøn omstilling«, siger han.