Klimaforandringerne er det største miljøproblem

30 procent anser de globale klimaforandringer som det største miljøproblem. Foto: Colourbox

De globale klimaforandringer er det største miljøproblem og det, der bekymrer danskerne mest, viser en ny meningsmåling.

KLIMA – Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstre-regeringen er tilsyneladende ude af trit med et flertal blandt vælgerne, når man forsøger at rulle den grønne omstilling tilbage og vælger at sætte klima- og miljøpolitikken på standby.

De globale klimaforandringer er nemlig det miljøproblem, som bekymrer danskerne allermest, viser en ny meningsmåling, som Norstat har foretaget for netavisen Altinget.dk.

Vælgerne er blevet spurgt, hvilket dansk miljøproblem de bekymrer sig mest om. Her peger 30 procent på klimaforandringer, mens 25 procent svarer forurening af drikkevand.

Det er især den ældre del af befolkningen, der frygter for forureningen af drikkevandet, mens der er en tendens til at flere blandt de yngre peger på klimaforandringerne som den alvorligste trussel.

Grund til bekymring

Tidligere klimakommissær Connie Hedegaard ville også selv pege på klimaforandringerne som den største miljøudfordring, vi står over for, siger hun til Altinget.

I Det Økologiske Råd glæder sekretariatsleder Christian Ege sig over befolkningens bevidsthed om klimaforandringerne. Han mener, det er et altoverskyggende problem, og at de fleste godt ved, at det truer menneskehedens overlevelse globalt.

– Der er også andre vigtige miljøbekymringer, men jeg er ikke i tvivl om, at klimaforandringer er den største, og den vi skal bruge flest kræfter på at imødegå. Det viser målingen, at mange er klar over, siger Christian Ege til Altinget.

Planter og dyr uddør

Kun seks procent af de adspurgte er bekymret over, at plante- og dyrearter forsvinder i så høj hastighed. Det afspejler vores manglende forhold til naturen, mener Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

– At det kun er få, der frygter, at plante- og dyrearter uddør, afspejler, at mange i dag bor i byerne. De ser ikke, hvad der sker med biodiversiteten i naturen. Folk på landet følger mere med i naturens udvikling, når de kan følge med fra vinduet, siger hun til Altinget.dk.