Hanegal-stiftere sælger de sidste 25 pct. af deres livsværk

Ulrich Kern-Hansen ved siden af elbilen, der fungerer som en reklamesøjle for de økologiske plantebaserede produkter. Fie Gragaard og Ulrich Kern-Hansen satser nu helt og holdent på at videreudvikle Organic Plant Protein, efter at de har solgt de sidste 25 pct. af aktierne i Hanegal. Foto: Gustav Bech

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard satser nu helt og holdent på at opbygge og videreudvikle Organic Plant Protein, som udvikler og producerer økologiske plantebaserede produkter som alternativ til kød på basis af proteinrige ærter og hestebønner fra usprøjtede, økologiske marker.

Stifterne af Hanegal har netop solgt de sidste 25% af deres aktier i den økologiske fødevarevirksomhed Hanegal A/S, som nu bliver en del af fødevarekoncernen Future Food. Future Food ejer en række fødevarevirksomheder.

Ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard har gennem mere end 30 år opbygget Hanegal som en økologisk pioner virksomhed. Generationsskiftet i Hanegal har været undervejs igennem de sidste par år, hvor stifterne successivt har overdraget ejerandele af Hanegal til de nye ejere.

»Det føles trygt at kunne overdrage Hanegal helt og holdent til nye ejere, som vi har lært at kende undervejs, og som ønsker at udvikle virksomheden videre i den bæredygtige retning, som virksomheden har været kendt for, siden vi startede«, siger Ulrich Kern-Hansen.

»Med flere produktionsmuligheder, et større set-up og flere kompetencer kan vi nu løfte produktudvikling til nye højder«, siger Søren Hansen, som er adm. direktør i Hanegal og en del af ejerkredsen i Future Food.

»Vi har høje ambitioner for Hanegal, og nu er organisationen på plads til at udbygge Hanegals position som markedsleder på økologiske fødevarer uden tilsætningsstoffer.«

Globale tendenser

Hanegals har en solid position på markedet for økologisk mad uden tilsætningsstoffer, og de globale tendenser peger i Hanegals retning. Især de plantebaserede fødevarer uden tilsætningsstoffer får megen opmærksomhed fra eksportmarkederne.

»Hanegal har gennem 30 år sat nye standarder for økologiske fødevarer uden tilsætningsstoffer, og det er nu også lykkedes os at knække koden til de plantebaserede fødevarer«, Cees Kuypers, der er kommerciel direktør og medejer af Hanegal.

»Hanegal har altid produceret velsmagende og sunde produkter, og vores fokus samt kompetencer til at producere fødevarer uden tilsætningsstoffer skal nu i endnu højere grad bruges til at skabe økologiske planteprodukter uden tilsætningsstoffer.«

Organic Plant Protein

Ægteparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen har ikke tid til at på pension og har heller ingen planer om at finde golfkøllerne frem.

De er nemlig i gang med et nyt økologisk pioner-projekt og satser nu helt og holdet på at opbygge og videreudvikle Organic Plant Protein, som udvikler og producerer økologiske plantebaserede produkter som alternativ til kød på basis af proteinrige ærter og hestebønner fra usprøjtede, økologiske marker.