Bengt Holst skal stå i spidsen for Den Danske Naturfond

En flodhest i Københavns Zoo, hvor Bengt Holst har været ansat siden 1983. Bengt Holst er uddannet biolog/zoolog og blev først ansat som videnskabelig assistent, senere som chef for dyreafdelingen og siden 1994 som videnskabelig direktør med ansvar for udviklingen af ZOOs videnskabelige profil. Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall via Flickr

Miljøminister Lea Wermelin har udnævnt Bengt Holst som ny formand for Den Danske Naturfond. Han har netop forladt Københavns Zoo.

NATUR – Bengt Holst bliver ny formand for Den Danske Naturfond. Han er 68 år og har de seneste 37 år været ansat i Zoologisk Have, siden 1994 været videnskabelig direktør, blandt andet med ansvar for udviklingen af Zoo’s videnskabelige profil. 

– Jeg er utrolig glad for, at Bengt Holst har sagt ja til posten som formand for bestyrelsen for Den Danske Naturfond. Med ham har fonden fået en erfaren og passioneret formand med en fantastisk evne til at formidle levende og engageret om naturen, siger Miljøminister Lea Wermelin.

– Det har han gjort på fornem vis i Zoologisk Have gennem mange år. Og det er der brug for, for jo mere vi kender til vores danske natur, jo bedre er vi også til at passe på den. Jeg vil samtidig sige tak til den afgående formand Lauritz Holm-Nielsen for et rigtig godt arbejde, siden fonden blev startet i 2015, siger hun.

Ved årsskiftet valgte Bengt Holst at gå på pension og fortalte i den forbindelse, at han i de kommende år ønsker at koncentrere sine kræfter om naturen. Det får han nu rig mulighed for i Den Danske Naturfond, som arbejder for at forbedre den danske natur gennem projekter, der skaber flere levesteder for dyr og planter og mulighed for store naturoplevelser. 

Naturen er i krise

– Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet i Den Danske Naturfond og bidrage til at styrke den danske natur. Der er nok at tage fat på, for naturen er i krise. Jeg ser frem til samarbejdet med den øvrige bestyrelse om en masse spændende naturprojekter, siger den kommende formand for bestyrelsen, Bengt Holst.

Den Danske Naturfond er etableret i 2015 i samarbejde mellem staten, VILLUM FONDEN og Aage V. Jensens Naturfond med en startkapital på 875 mio. kroner doneret af fondene og staten.

Miljøministeren har samtidig med formanden udpeget rektor på Københavns Universitet Henrik Wegener, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter, til nyt bestyrelsesmedlem og har genudpeget programdirektør i CBS Executive Fonden Bente Overgaard, indstillet af Dansk Industri, og direktør i Stevns Kommune Hanne Stensen Christensen, indstillet af Kommunernes Landsforening, til bestyrelsen. 

Bestyrelsen består herudover af rektor ved Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter, tidligere rektor for Copenhagen Business School Per Holten-Andersen, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter, og tv vært Frank Ladegaard Erichsen, indstillet af fondens bestyrelse.