Bæredygtige produkter skal være mere synlige

FSC står for Forest Stewardship Council og sikrer træ og papir, du kan købe med god samvittighed. Foto: FSC Danmark

Kampagneuge skal gøre det lettere at finde FSC-certificerede havemøbler og andre bæredygtigt producerede trævarer i butikkerne.

I den kommende uge vil FSC Danmark i samarbejde med danske NGO’er og en række virksomheder sætte ekstra fokus på FSC og FSC-cetificerede produkter hos forhandlere af træ og papirprodukter, i dagblade og ugeaviser og hos forskellige miljøorganisationer.

»Det er rigtig positivt, at mange forbrugere efterspørger FSC-mærket. Og når der er en stor efterspørgsel, skal vi også sørge for at gøre det så let som muligt for forbrugerne at finde produkterne på hylderne. Vi håber derfor, at FSC-ugen kan være med til, at flere får øjnene op for mulighederne for at købe FSC-mærkede produkter«, siger Ida Rehnström, kommunikationsansvarlig i FSC Danmark.

Ifølge Mette Skovgaard Frich, seniorkonsulent ved Retail Institute Scandinavia, går forbrugerne i stigende grad efter bæredygtighed, der er let tilgængelig:

»Mærkningsordninger, som kunderne kan have tillid til, får større og større betydning, fordi de gør det lettere for dem at navigere, når de køber ind«, siger hun.

FSC-ugen er en tilbagevendende begivenhed, hvor FSC Danmark sammen med NGO’er og virksomheder gør en fælles indsats for verdens skove og sætter ekstra fokus på FSC-mærket. Ugen støttes af landsdækkende kæder som TripTrap, Designa og Coop, der sælger FSC-mærkede produkter.

FSC-ugen 2013 støttes også af WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove, som til dagligt arbejder aktivt på at fremme FSC-mærket og bæredygtig skovdrift. I løbet af ugen har de fokus på FSC og på at fortælle om FSC-mærkets betydning for natur, mennesker og dyr.

FAKTA om FSC

  • FSC står for Forest Stewardship Council og sikrer træ og papir, du kan købe med god samvittighed.
  • I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.
  • Samtidig sikrer FSC, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, får uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.