Vand fra Kregme Vandværk skal koges før brug

Rent drikkevand fra vandhanen. Foto: Colourbox

Der er fundet E. Coli bakterier i en prøve i vandet fra Kregme Vandværk. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at vandet indtil videre koges før anvendelse.

Der er fundet E. Coli bakterier i en prøve i vandet fra Kregme Vandværk. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at vandet indtil videre koges før anvendelse.

Ved en rutineprøve af vandet fra Kregme Vandværk er der blevet konstateret et mindre indhold af E. Coli bakterier i drikkevandet.

For en sikkerheds skyld anbefaler myndigheder derfor, at vandet koges, før man drikker det og før brug i forbindelse med madlavning og tandbørstning. Vandet kan fortsat anvendes til rengøring, toiletskyl og personlig hygiejne m.v.

Det oplyser Halsnæs Kommune.

Vandet skal koge et minut

Hvis man har drukket af vandet, uden det har været kogt først, kan man blive syg, men risikoen er meget lille. Hvis man oplever symptomer på en mave-tarm infektion eller på andre måder får det skidt, anbefales man at kontakte sin praktiserende læge eller ringe 1813, hvis det er uden for lægens åbningstid.

For at dræbe bakterierne i vandet, skal det koge et minut. Hvis du benytter en elkedel, er det derfor nødvendigt at give vandet to opkog med 3-5 minutters mellemrum.

Alternativ vandforsyning

De berørte husstande er nu blevet koblet på en anden vandforsyning, så de modtager vand fra Kappelhøj, men vandet skal fortsat koges før brug.

I den kommende tid vil der blive taget prøver ved både vandværket, vandboringerne og hos forbrugerne, og forhåbningen er, at vandet kan bruges på almindelig vis inden for et par dage, lyder beskeden fra kommunen.

Kregme Vandværk arbejder desuden på at finde kilden til forureningen, så de igen kan levere rent vand til forbrugerne. Inden anbefalingerne om kogning kan ophæves, skal vandværket have skyllet ledningsnettet igennem, og de prøver, der bliver taget hos forbrugerne må ikke vise forhøjet indhold af E. Coli.