Tredje mink-besætning i Nordjylland inficeret med Covid-19

Hver fjerde minkfarm i Hjørring Kommune er ramt af virus. Foto: Colourbox

Fødevarestyrelsen har fundet COVID-19 i mere end halvdelen af dyrene i en tredje nordjysk minkbesætning.

LANDBRUG – En minkbesætning i Hjørring kommune med ca. 5.000 mink er smittet med COVID-19. Regeringen har besluttet, at besætningen af forsigtighedsgrunde skal aflives.

Fødevarestyrelsen har mandag testet besætningen. Det skete fordi personer med relation til minkfarmen fortalte Fødevarestyrelsen, at de var konstateret smittet med COVID-19. Testresultaterne viser, at mere end 50 % af besætningen er smittet med COVID-19, oplyser Fødevarestyrelsen.

Minkfarmen ligger i et område, hvor befolkningen i lokalområdet har været ramt af en virusstamme, som har ført til aflivningen af to minkbesætninger. Der er endnu ikke afklaret, om den tredje smittede mink-farm er inficeret med samme virusstamme.

Det er på denne baggrund, at regeringen har besluttet, at også denne tredje smittede besætning skal aflives ud fra et forsigtighedsprincip. Fødevarestyrelsen forventer, at besætningen bliver aflivet på fredag.

Ingen af de tre smittede besætninger har været blandt de ca. 120 minkfarme, der indgår i en national screening for COVID-19.