Søndag 13. september kan du være vild i naturen

Sidste år deltog godt 180.000 børn på Naturens Dag i løbet af hverdagene, mens ca. 70.000 børn og voksne mødte op på Naturens Dag om søndagen. I år er temaet »Vild i naturen«. Foto: Ditte Valente

Naturens Dag kulminerer med flere end 200 offentlige naturarrangementer over hele landet. Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening afholder den årlige mærkedag for naturoplevelser. Årets tema er »Vild i naturen«.

NATUR – I uge 37 løber Danmarks største naturbegivenhed af stablen, når børn og voksne fra hele landet rykker ud i naturen. Søndag 13. september er det Naturens Dag, og det markeres med mere end 200 arrangementer i hele landet.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser og markeres landet over med aktiviteter og arrangementer i det fri. Formålet er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til, hvad man kan lave under åben himmel.

Selvom det hedder Naturens Dag, så varer det faktisk en hel uge. I løbet af skoleugen fra den 7. til den 11. september tager skoler og dagtilbud nemlig forskud på naturbegejstringen og sender godt 170.000 børn ud i naturen, fortæller Danmarks Naturfredningsforening.

Naturens Dag kulminerer søndag 13. september med mere end 200 offentlige naturarrangementer i hele landet. Det sker under temaet ’Vild i naturen’.


FAKTA om Naturens Dag

  • Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser.
  • Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere til at bruge naturen endnu mere året rundt.
  • Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden.
  • Naturens Dag har eksisteret siden 2004.
  • I 2019 deltog godt 180.000 børn på Naturens Dag i løbet af hverdagene, mens ca. 70.000 danskere mødte op på Naturens Dag om søndagen.
  • Årets tema er ’Vild i naturen’.

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening