Regeringen har givet op over for landbruget

32 mio. producerede svin årligt i Danmark betyder, at vi er verdens mest svinetætte område. Det er en tikkende bombe. Foto: Greenpeace

Lea Wermelin er »enig med fødevareministeren i, at Danmark fortsat skal have en stærk landbrugssektor«. Hvad skal miljøet med fjender, når man har den slags venner…


KOMMENTAR
Af Julie Albeck, psykolog

For lidt over en måned siden henvendte jeg mig til miljøminister Lea Wermelin for at høre i hvor høj grad hun er opmærksom på den massive klimabelastning og forurening ved husdyrbrug, og hvad hun har tænkt sig at gøre i forhold til at nedbringe denne.

Jeg har nu endelig fået det nedslående svar, at hun »er enig med fødevareministeren i, at Danmark fortsat skal have en stærk landbrugssektor« (men den skal være grønnere).

Vi kan desværre også konstatere, at Socialdemokratiet ikke vil give kommunerne mulighed for at stoppe den endeløse udvidelse af svinebesætninger. Og de hjælpepakker der skulle gøre landbrugene mere grønne, misbruges åbenbart til at udvide svinebesætningerne og ikke til at forbedre forholdene for svinene.

Hvis det er tilgangen hos dem, der burde kæmpe miljøet sag, ser det sort ud for den grønne omstilling. Hvorfor ikke vise lidt mere mod og ambition her og lade Venstre om at lefle for den »stærke landbrugssektor«. Regeringen har fået ros for sit mod i corona-håndteringen, jeg savner i den grad det mod, når det gælder landbruget.

Hvad skal miljøet med fjender, når man har den slags venner…?