Kinesisk millionær får mink-millioner med i skattely

For den kinesiske milliardær og skindhandler Pat Wong kan masseaflivningen og statens generøse kompensation til minkindustriens blive hans redning fra et kuldsejlet minkeventyr i Danmark, skriver B.T.

MINK

For den kinesiske milliardær og skindhandler Pat Wong kan masseaflivningen blive hans redning fra et kuldsejlet minkeventyr i Danmark.

Han ejer 12 minkfarme i Vest- og Midtjylland, hvilket har været en massiv underskudsforretning i flere år. Alene de seneste fem år har den kinesiske rigmand tabt 108 mio. kroner på sine danske minkfarme.

Men milliarderstatningen til minkavlerne, som et flertal i Folketinget landede i mandags, kan sikre Pat Wong op mod 100 mio. kroner, selvom han ikke har tjent en krone på mink i Danmark.

Det skriver B.T.

Ejer 12 minkfarme i Danmark

Ifølge avisens oplysninger kan den kinesiske rigmand, som ejer 12 minkfarme i Danmark, tage pengene fra de danske skatteydere med sig til Caymanøerne, som er blandt de mest berygtede skattely-lande. Her ligger Pat Wongs moderselskab, Kingkey Financial International, som ejer minkfarmene.

Pat Wong startede ifølge B.T.med at opkøbe jyske minkfarme i 2013. Siden har han kun lavet kæmpe underskud på minkavl.

Pat Wongs 12 minkfarme producerer ca. 200.000 mink, men langt de fleste af dyrene nåede at blive pelset i november. Derfor får rigmanden med base i Hong Kong ikke erstatning for tvangsaflivning af minkene.

Til gengæld får han erstatning for tab af indtægterne de næste ti år samt fuld erstatning for alle bygninger, maskiner og burer, som ifølge regnskabet har en værdi på 76 mio. kroner, oplyser B.T.

Har opkøbt bygninger i jyske byer

Ekstra Bladet henviser til data fra erhvervsregistret BIQ, som viser, at Wong de seneste otte år har brugt over 50 millioner kroner på at opkøbe bygninger i jyske byer som Stoholm, Hjerm og Vemb.

Hidtil har det dog været en forfærdelig forretning for kineserens selskab, der har haft et samlet underskud på over 100 millioner kroner siden opstarten, skriver avisen.