Høns og undulater i Valby ramt af fugleinfluenza og aflivet

Undulater, parakitter og høns hos Folehaven Ungdomsklub i Valby blev ramt af fugleinflúenza og er blevet aflivet. Foto: Pixabay

NATUR – Fugle i Folehavens Ungdomshus i Valby ved København er ramt af fugleinfluenza og netop aflivet af Fødevarestyrelsen. Sygdommen er ikke farlig for mennesker.


Prøver fra Statens Serum Institut viste sent fredag, at godt 20 undulater og parakitter i en ungdomsklub, i Folehaven ved København, er smittet med den smitsomme fuglinfluenza, H5N8. Fødevarestyrelsen har lørdag aflivet fuglene samt ni høns i ungdomsklubben. Sygdommen er ikke farlig for mennesker, understreger Fødevarestyrelsen.

– Vi afliver fuglene for at forebygge smittespredning til andre fugle, og opfordrer både professionelle fjerkræavlere og folk med hobbyhøns til at beskytte deres fjerkræ mod vilde fugle med overdækning og tag’, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen, Camilla Brasch Andersen.

Mens fugleinfluenza er meget alvorlig for fugle, er der ikke rapporteret om smitte til mennesker med de typer fugleinfluenza, der i øjeblikket cirkulerer i fugle i Europa, herunder H5N8.


FAKTA

Fugleinfluenzaen er bragt til Europa med efterårets fugletræk fra Rusland og Kasakhstan.

Flere europæiske lande har rapporteret om fugleinfluenza i både vilde fugle og i fjerkræbesætninger.

Flere lande har på linje med Danmark indført krav om indelukning af fjerkræ.

Kilde: Fødevarestyrelsen