Grøftekanter i Odder Kommune vandaliseres med Roundup

Grøftekanten ved Ravnskoven i Odder Kommune har fået en ordentlig dosis. Foto: Holger Øster Mortensen

Det er ubegribeligt, at Odder Kommune, den lokale landboforening og andre ikke har styr på de lokale bønder, så de undlader at bruge sprøjtegift på vores grøftekanter langs vejene.

Af Holger Øster Mortensen, Smedevej 6, 3730 Nexø

Under besøg i Odder kommune i uge 18 d.å. kunne jeg konstatere, at der stadig ikke er styr på brugen af ukrudtsmidlet roundup flere steder i kommunen. I dette tilfælde drejer det sig om fire-fem forskellige marker omkring Søby og Højby langs vejene Søbyvej og Lemmestrupvej.

Disse marker er tilsyneladende tilsået med hestebønner, og før såning er markerne blevet sprøjtet med Roundup, som altså i mange tilfælde også har ramt de offentligt ejede grøftekanter.

Bønder har intet at bestille på disse grøftekanter, og det er ubegribeligt, at Odder Kommune, den lokale landboforening og andre ikke har styr på de lokale bønder, så disse undlader at begå disse vandaliserende handlinger i kulturlandskabet. Det indikerer, at bønder agerer efter for godtbefindende.

Der tegner sig et billede af et landbrug i Odder Kommune, som skalter og valter med naturen i kommunen og lader hånt om helt almindelig god landmandsskik.

Holger Øster Mortensen har tidligere boet i Odder Kommune.

GreenUpdate.dk
Deltag i debatten om klima, natur, miljø og grøn omstilling. Skriv et indlæg på max. 500 ord. Angiv navn, adresse og stilling / organisation eller andre relevante oplysninger.
. . . . . . . . .
Send til: editor@greenupdate.dk