God plads til at overnatte under stjernerne

Naturen venter derude med masser af oplevelser. Mange steder kan man slå sit telt op og rulle soveposen ud. Foto: PR

Mange har lyst til at sove under åben himmel. I sommerferien har mere end 32.000 allerede booket en nat i 275 statsskove, hvor man kan rulle soveposen ud i skovbunden eller slå sit telt op.

NATUR – Naturen byder på masser af oplevelser, og har du lyst til at falde i søvn under stjernerne og vågne op til fuglefløjt og frisk luft, er du ikke alene om det. Helt nye tal viser, at 108.000 bookede en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsens lejrpladser i første halvdel af året, og det er største antal nogensinde.

I sommerferien har mere end 32.000 allerede booket en nat i naturen, men der er stadig plads til flere, blandt andet på de mange lejrpladser og skove med fri teltning, der ikke kan bookes på forhånd, oplyser Naturstyrelsen.

God plads i Jylland

– Det er dejligt, at så mange har lyst til at opleve en nat under stjernerne i vores natur. Af samme grund har jeg åbnet op for fri teltning langt flere steder i hele Danmark, og vi har også lavet flere overnatningspladser, bålpladser og bænke til den her sommer, fordi de fleste af os bliver på de hjemlige breddegrader i ferien, siger miljøminister Lea Wermelin.

Oversigten over forhåndsbookinger i sommerferien viser store regionale forskelle. Der er især god plads på de jyske lejrpladser, hvor der er mange muligheder for at overnatte i både skov, på heder og langs kysten.

På Naturstyrelsens naturområder er det muligt at overnatte på lejrpladser, primitive overnatningspladser, rulle soveposen ud i skovbunden, sove i hængekøje eller slå et telt op i en af de mere end 275 statsskove, der har fri teltning. Langt de fleste tilbud kræver ikke forhåndsbooking.

Få inspiration til din næste nat under stjernerne på www.nst.dk/overnat