Fjerde minkfarm smittet med COVID-19

Minkavlerne kan snart vente penge på bankkontoen efter masseaflivningen af smittede mink. Foto: Colourbox

Fødevarestyrelsen har fundet endnu en minkfarm, som er smittet med COVID-19. Minkfarmen er den fjerde i rækken af smittede dyrebesætninger og bliver nu underlagt skærpede restriktioner for at undgå smittespredning.

Fødevarestyrelsen tester for tiden alle danske minkfarme for COVID-19. Det sker som en del af regeringens strategi, der skal sikre tæt COVID-19 overvågning af farmene.

De første 925 minkfarme er testet, uden der blev fundet COVID-19. Fredag eftermiddag kunne Fødevarestyrelsen imidlertid konstatere COVD-19 i endnu en minkfarm i Hjørring Kommune.

Det er den fjerde minkfarm, som er konstateret positiv for COVID-19. Alle fire minkfarme ligger i Nordjylland.

Underlagt skærpede restriktioner

»For at undgå smitte uden for farmen, er den smittede minkfarm nu underlagt strenge restriktioner. Det betyder blandt andet, at besøgende skal bære en særlig maske, og at man skal gå i bad og vaske sit tøj, efter man har været inde på farmen«, siger Nikolas Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

Han fortæller, at Fødevarestyrelsen også har gået minkfarmens indhegning igennem for at minimere risikoen for, at mink kan slippe ud. Minkejeren skal ligeledes løbende optælle sine mink for at dokumentere, at ingen er løbet væk.

Efter de første fund af COVID-19 i danske mink i juni, besluttede regeringen at stille skrappe krav til smittebeskyttelsen på samtlige cirka 1.200 minkfarme i Danmark. Fx skal alle i dag bære mundbind, når de er inde på en minkfarm, og minkejerne skal lave en detaljeret plan for smittebeskyttelse.

Med de nye skærpede tiltag vurderer regeringen, at det er forsvarligt at lade smittede minkbesætninger leve, da risikoen for smittespredning er minimeret, oplyser Fødevarestyrelsen.