Find skiene frem og tag på skitur i statens skove og naturområder

For en gang skyld har toppen af Danmark også nok sne til at lave skispor, så det er bare med at få spændt skiene og komme afsted, siger Helene Overby, skovfoged hos Naturstyrelsens kontor i Vendsyssel. Foto: Pixabay

NATUR – Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.


Nu kan du godt finde skiene frem og pakke skuffelsen over den aflyste skiferie væk. Det er ikke så tit det sker, men nu er der mulighed for at tage en tur på langrendsskiene uden at skulle udenlands.

Flere steder i statens naturområder ligger der nok sne til, at der er blevet præpareret deciderede spor til langrendsløb – det gælder lige nu i flere skove i Vendsyssel, Stursbøl og Lindet Skov i Sønderjylland og Almindingen på Bornholm.

Da kulden har godt tag i landet, og sneen dermed bliver liggende, burde der være rig mulighed for at nå en tur på ski nu eller i weekenden.

Bare med at komme afsted

– For en gang skyld har toppen af Danmark også nok sne til at lave skispor, så det er bare med at få spændt skiene og komme afsted, siger Helene Overby, skovfoged hos Naturstyrelsens kontor i Vendsyssel.

– Forholdene er rigtig gode lige nu, og forhåbentlig bliver sneen liggende et godt stykke ind i næste uge. Og så en lille opfordring: Der er plads til alle i skovene, men undgå så vidt muligt at gå, ride eller cykle i de præparerede spor. Så holder de længere.

Foreløbig er der udlagt spor i Skagen, Bunken og Tornby Klitplantage, men flere steder vil sikkert komme til. Sporene er enten udlagt med maskine eller af en person, der omhyggeligt træder sporet ned.

I det meste af landet står Naturstyrelsen i samarbejde med lokale skiklubber klar til at lave løjper, når der ligger nok sne. På udinaturen.dk kan du se, hvor de øvrige langrendsløjper ligger, men det kræver selvfølgelig en vis mængde sne. Hold øje med din lokale skiklubs og Naturstyrelsens hjemmeside, hvis du vil vide, hvornår løjperne i statens naturområder er klar til skiløb.