Brev til minkavlerne nåede aldrig frem

Statens Serum Institut undskylder over for minkavlerne: På grund af fejl nåede brev om medarbejdere aldrig frem.

På grund af en fejl nåede et brev, som Statens Serum Institut havde sendt til 926 minkavleres firma e-Boks og bedt om oplysninger om deres ansatte, aldrig frem.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Forleden skrev vi, at »Myndighederne aner ikke, hvem minkavlernes medarbejdere er«. Det skete med dagbladet Information som kilde. Men efterfølgende har det vist sig, at henvendelse aldrig nåede frem til minkavlerne, som derfor ikke var i stand til at svare.

»Da vi hørte, at der var minkejere, der ikke havde fået brevet, gik vi selvfølgelig straks i gang med at undersøge sagen med hjælp fra Sundhedsdatastyrelsen og e-Boks og opdagede på den måde fejlen«, siger Tyra Grove Krause, afdelingschef ved Statens Serum Institut.

»Vi beklager meget over for minkejerne for at have lagt tal til en artikel i blandt andet Information, som beskrev en meget lav svarrate, når den skyldes at brevene ikke kom frem.«

Ifølge Thyre Grove Krause har de manglende oplysninger har ikke betydet noget for COVID-19 epidemiens spredning og forløb på minkfarmene.