200 butikker i 7-Eleven dropper turbo-kyllinger

Fugleinfluenzaer en smitsom virussygdom, som rammer fugle. Sygdommen kan medføre en dødelighed hos fjerkræ på op til 100 procent. Foto: Anima

Nej til turbokyllinger og ja til mere plads og naturligt lys. Det er blot nogle af de forbedringer, 7-Eleven nu indfaser i sin værdikæde. Anima roser virksomheden for at gå foran og sætte ny standard.

MAD – 7-Eleven markerede sig sidste år ved at insistere på frilandsgris i sine hotdogs – et initiativ, som kunderne har taget godt imod. Nu er turen kommet til at forbedre velfærden for de hundredtusinder af kyllinger, virksomheden årligt sælger i sine sandwiches, salater og øvrige to-go produkter.

»Vi har længe gerne ville lave et markant løft for kyllingevelfærden, da vi mener, det er det rigtige at gøre, og vi tror på, at forbrugerne er med os. Første skridt er en udfasning af de hurtigtvoksende kyllinger, og det går vi i gang med til sommer,« siger Per Dyhrehegn, kategorichef hos 7-Eleven.

»Det har været vigtigt for os at sikre, at producenterne er med, før vi melder noget ud til offentligheden. Den opbakning har vi nu«, understreger han.

Helt konkret har 7-Eleven valgt at indføre en trinvis indfasning af den anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC) i sine knap 200 butikker i Danmark. ECC sikrer blandt andet, at kyllingerne får mærkbart mere plads, at de vokser langsommere, og at de både får adgang til beskæftigelse og naturligt lys.

Beslutning høster ros fra Anima

Dyreværnsorganisationen Anima har været i dialog med 7-Eleven om dette skift siden efteråret og er meget tilfreds med resultatet.

»7-Eleven viser lederskab med denne politik. Ikke alene viser den, at turbokyllinger er på vej samme sted som buræg, men der tages også hånd om andre presserende velfærdsproblemer for kyllinger«, lyder det fra Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

Han er overbevist om, at mange forbrugere vil belønne 7-Elevens sociale ansvar.

»Og det er fuldt fortjent. 7-Eleven sætter en helt ny standard for sin branche, og jeg vurderer, at mange vil følge efter i løbet af året, siger Thorbjørn Schiønning.