120 medarbejdere på slagteriet i Ringsted smittet med covid-19

Antallet af smittede slagteriarbejdere på slagteriet i Horsens er siden mandag vokset markant. Foto: Danish Crown

Antallet af smittede på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger stadig. Derfor skal alle medarbejdere nu skal testes to gange om ugen.

SUNDHED – Siden mandag er antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted steget fra 79 til nu 120. Det er en stigning på 41 henover de seneste tre døgn.

Det er en stigningstakt i den høje ende af det, både Danish Crown og myndighederne forventede. Derfor har Danish Crown aftalt med myndighederne, at alle medarbejdere på slagteriet i Ringsted testes i dag, torsdag.

–  Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen. Målet er, at vi får en status for de mellem 600 og 700, der er på arbejde på slagteriet i dag. Det vil give os et klart billede af udviklingen og så sætter vi os igen sammen med myndighederne, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Blandt de 321 medarbejdere, der blev testet på slagteriet i mandags, blev der umiddelbart fundet 16 nye smittede.

Resten af de 38 nye smittede er fundet i den gruppe af nye medarbejdere, der i løbet af sidste uge blev sendt hjem, enten fordi de er kontaktpersoner til personer, som er konstateret smittet, eller fordi de arbejder i den afdeling, der blev lukket ned tirsdag i sidste uge.