Tyskland har besluttet at udfase og forbyde glyfosat fra 2024

En mark på Samsø sprøjtet med glyfosat, som nedvisner græs og ukrudt. Her har sprøjtningen været effektiv. Alt er brunt langs vejkanterne. Foto: Jens Jørgen Øster-Mortensen

Glyfosat dræber alt, hvad der er grønt og fjerner insekternes livsgrundlag, siger den tyske miljøminister. Gradvist udfasning og endeligt totalt-forbud i 2024.

De tyske landmænd skal gradvist reducere deres brug af glyfosat og stoppe med at bruge det helt fra 2024, når et totaltforbud træder i kraft.

Ifølge miljøministeren skal det ske for at beskytte og bevare levestederne for bier og insekter. Det fremgår af et udkast til en ny lov, som blev vedtaget af den tyske regering onsdag den 10. februar.

«Glyfosat dræber alt, hvad der er grønt og fjerner insekternes livsgrundlag,« siger den tyske miljøminister Svenja Schulze.

»Det er snart slut med glyfosat. Naturbeskytterne har arbejdet hen imod dette i lang tid. Glyfosat dræber alt, hvad der er grønt og fjerner insekternes livsgrundlag,« siger miljøminister Svenja Schulze i en erklæring, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Loven skal vedtages af underhuset i det tyske parlament, Bundestag og Bundesrat, som repræsenterer de 16 regionale delstatsregeringen i Tyskland, en proces der typisk tager flere måneder.

De tyske landmænd kritiserer det planlagte forbud mod glyfosat, som er verdens mest solgte sprøjtegift. De mener, det vil gå ud over deres landbrugsproduktion.