Næsten hver tiende minkfarm smittet med corona-virus

Status 16. oktober 2020: 101 minkfarme i ni kommuner er inficeret med covid-19 virus. Grafik: Fødevarestyrelsen

Dyrene på 101 af Danmarks 1.137 minkfarme i ni jyske kommuner er smittet med corona-virus.

Smittespredningen på de danske minkfarme fortsætter, og myndighederne bekræfter efter fredagens opdateringer, at covid-19 virus nu har bredt sig til 101 farme, oplyser Fødevarestyrelsen.

Det er en stigning på otte minkfarme siden torsdag. Hertil kommer, at yderligere 32 minkfarme er under mistanke for at have dyr med coronavirus.

Næsten alle minkfarme med smitte er placeret i Nordjylland, men også én minkfarm på Læsø, tre i Ringkjøbing-Skjern og to i Ikast-Brande Kommune er ramt af den farlige smitte.

Fredag var der således konstateret corona-virus på minkfarme i ni jyske kommuner: Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Ikast-Brande, Jammerbugt, Læsø, Ringkøbing-Skjern, Vesthimmerlands og Aalborg kommune.

Alle mink på farmene med smitte skal aflives. Det gælder også mink på minkfarme inden for en zone på 7,8 kilometer fra en smittet farm. Flere millioner mink skal aflives.

Flere steder er arbejdet blevet forsinket på grund af modstand fra minkfarmere og lokalbefolkning, som mener, at der ikke er grund til at aflive dyrene på minkfarme, der ligger inden for en radius på 7,8 km fra en smittet minkfarm.